William Yang

Yoga - Meditatie - Qigong

Reis naar berg Tabor in Israël

Vooraankondiging!
en mogelijkheid tot vóórinschrijving

10 DAAGSE REIS NAAR DE BERG TABOR IN ISRAËL

– reis naar het ‘innerlijk licht’

Het Taborhuis ontleent de naam aan de berg Tabor. Op deze berg zou de ‘transfiguratie´ van Jezus Christus hebben plaats gevonden: de manifestatie van het innerlijke Licht in hem. Op deze berg wilde hij enige tijd verblijven om kracht op te doen voor de volgende etappe van zijn levensweg. Zo wil ook het Taborhuis een plek zijn waar mensen moed en innerlijke kracht kunnen opdoen om hun weg te gaan. Op een eigen en onnavolgbare wijze.

Het is wellicht het meest wezenlijke thema in het werk van het Taborhuis: licht ontdekken in misschien wel de donkerste periode van het leven.

Ook in het leven van de Boeddha zijn zeer inspirerende momenten van ‘verlichting’ te vinden. Voor sommigen zijn deze tegenwoordig zelfs meer toegankelijk dan het verhaal van de transfiguratie van de Christus op de berg Tabor. De weerspiegeling van de oude verhalen uit de tradities van het Boeddhisme en het Christendom kan een onverwacht inzicht geven. Beide tradities kunnen elkaar inspireren en de essentie ervan doen oplichten. Maar uiteindelijk gaat het erom onze eigen weg te ontdekken en het licht in onszelf op te wekken!

Programma:
De eerste drie dagen van deze ´pelgrimstocht´ naar de bronnen van kracht in onszelf verblijven wij in HooHa guesthouse. Dit ligt aan de voet van berg Tabor, in het plaatsje Hvar Tavor. Tijdens dit verblijf ligt het accent op het gezamenlijk verkennen en uitdiepen van de thema’s die een reis naar dit land en deze plek ons aanreikt: strijd – overgave, loslaten – verbondenheid, donker – licht, eindigheid – oneindigheid. Wij doen dit door middel van meditatieve oefeningen, wandelingen en gesprekken.

Tijdens deze dagen is er ook de gelegenheid een excursie te maken naar het meer van Tiberias, met aan de oevers daarvan Capharnum, Thabga en de berg van de zaligsprekingen.

De laatste vijf dagen verblijven wij in het Franciscaner klooster op de berg Tabor. Hier werken we vooral in stilte om ons te laten inspireren door de magie van de plek en het betoverend uitzicht op het landschap van Galilea. We zullen zoveel mogelijk ruimte laten voor de helende werking van het verblijf op deze plek voor lichaam, ziel en geest!

De data van deze Tabor reis zijn nog niet bekend.

Drie avondmaaltijden die buiten HooHa guesthouse genuttigd worden komen voor eigen rekening.

De vliegreis vanuit Nederland (of Duitsland!) moet in principe door de deelnemer zelf geregeld en betaald worden! Dit gaat tegenwoordig redelijk eenvoudig via vliegwinkel.nl of cheaptickets.nl. Vorige keer hebben we voor de hele groep de reis laten regelen door VakantieXperts, Nijmegen. Dit bureau zoekt dan de meest schappelijke prijs en meest geschikte reistijd. Houd rekening met een prijs tussen de 500 en 600 Euro. (Inmiddels vliegt Ryan Air voor een veel lagere prijs ook naar Israël).

Het is uiteraard een goed idee om het verblijf in Israël te verlengen om bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan Jeruzalem, de bronnen van de Jordaan of de Dode Zee. In Jeruzalem is doorgaans heel goedkoop onderdak te vinden binnen de muren van de oude stad. Een fascinerende omgeving!

Zodra duidelijk is wie meegaat, zullen een tweetal bijeenkomsten voor de deelnemers gehouden worden als voorbereiding op deze reis.

PS: Voor diegenen die op dit moment cliënt op het Taborhuis zijn is een aparte financiële regeling mogelijk.

Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u een bericht sturen via het contactformulier met daarin de mededeling dat u geïnteresseerd bent en graag een aanmeldingsformulier wilt ontvangen. Meer informatie wordt u dan toegezonden, evenals een aanmeldingsformulier. Omdat de groepsgrootte beperkt is tot 12 personen zullen de inschrijvingen op volgorde van binnenkomst behandeld worden waarbij ook rekening gehouden wordt met een evenwichtige verdeling tussen patiënten, partners, medewerkers van het Taborhuis en andere belangstellenden.

De organisatie en begeleiding van deze reis is in handen van William Yang